Steun ons en help Nederland vooruit

Martin Wissekerke

Lijsttrekker / commissielid

48 jaar

Goes

Ik ben Martin Wissekerke, 44 jaar, woon in Goes-West met samen met Renate en onze twee dochters Maury (13) en Gwen (9). Ik werk bij de Provincie Zeeland en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, muziek te luisteren en vooral veel te bewegen. Ik hou van sport. Velen kennen mij misschien ook wel als trainer van de springgroep van Forza Gymnastica. Van begin jaren ’90 tot 2016 heb ik met veel plezier sporters begeleid in hun ontwikkeling en het steeds weer succesvol bereiken van nieuwe doelen.

Met diezelfde drive en motivatie wil ik mij inzetten voor Goes en D66. De toekomst van Goes, daar ga ik voor, het is een mooie gemeente met veel potentie. En net als in de sport vind ik dat je uit moet gaan van perspectief, bij D66 noemen we dat de kracht van het individu. Niet kijken naar wat er niet kan, maar juist andersom. Wat is er wel mogelijk, waar liggen de kansen!  Ook in de politiek is dat voor mij het belangrijkste uitgangspunt.

In het verduurzamen en groener maken van de gemeente liggen nog veel uitdagingen. Denk niet alleen aan een groene en gezonde leefomgeving maar ook aan duurzaam bouwen en het gebruik van nieuwe vormen van energie. Bij alles wat de gemeente doet moet meer naar het milieu gekeken worden.

Als het even kan laat ik de auto staan en stap ik op de fiets. Zowel in de stad als van en naar de dorpen zijn de routes niet altijd even logisch, soms lastig en zelfs gevaarlijk. De gemeente Goes heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in infrastructuur en dan met name in wegen. Ik vind dat het nu tijd is voor de fietser.

De samenleving verandert en de gemeente moet mee. Kennis en kunde is er niet alleen op het gemeentehuis. Juist inwoners weten veel van hun gemeente en hebben goede ideeën. Ik vind dat je met elkaar meer kunt bereiken. Inwoners en ondernemers mogen wat mij betreft dan ook meer in positie komen om mee te werken aan de toekomst van de gemeente Goes.

Leer Martin beter kennen in 10 vragen:

Meer van Martin Wissekerke