Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 3 december 2020

Parkeerbelasting omhoog? Kijk er eens anders naar!

Ieder jaar verhoogt de Gemeente Goes de parkeertarieven. Ook volgend jaar komt er weer iets bij. Er wordt gewoon een index toegepast. Voor D66 gaat dat allemaal iets te gemakkelijk, is dat wel nodig en kan het niet anders? Kijk bij het vaststellen van de tarieven ook eens naar andere dingen als alleen de parkeerplaats!

Zo is in het regeerakkoord afgesproken om lagere tarieven voor emissieloze auto’s mogelijk te maken. Korting op het parkeertarief voor schone auto’s, beter voor het milieu en beter voor de portemonnee. En het draagt ook bij aan een schonere lucht in de binnenstad.

Er is een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer die dit straks voor gemeenten mogelijk maakt. D66 Goes heeft er alvast aandacht voor gevraagd bij de wethouder. Er moeten natuurlijk ook meer openbare laadplaatsen komen en een snellaadstation in de buurt van de binnenstad.